STUDENT REGISTRATION STAFF

1.       Registrasi Mahasiswa Baru

Student Registration Staff bertugas untuk melakukan register kepada calon mahasiswa. Dalam melakukan register kepada calon mahasiswa, student registration staff akan melakukan verifikasi dokumen calon mahasiswa. Calon mahasiswa yang sudah memenuhi persyaratan verifikasi, akan dilakukan register mahasiswa

2.       Jadwal Perkuliahan

Dalam melakukan penjadwalan perkuliahan tiap semester, Student Registration Staff bertanggungjawab dalam melakukan koordinasi jadwal kuliah dengan academic support, mulai dari pengaturan ruangan kuliah, sampai dengan mengatur jadwal pembukaan akses input jadwal perkuliahan. Selain itu, berkoordinasi dengan Academic Support dalam collecting data jadwal mata kuliah yang akan dibuka.

3.       Proses KRS Mahasiswa

KRS merupakan hal yang wajib bagi mahasiswa agar terdaftar sebagai mahasiswa aktif. Student Registration Staff bertanggungjawab juga pada proses KRS. Adapun sebelum melakukan KRS, Student Registration Staff akan memberikan informasi pelaksanaan KRS melalui media sosial resmi, penempelan poster, dan pemasangan banner di setiap lantai. Selain itu, Student Registration Staff juga berkoordinasi dengan ICT dan Academic Support apabila untuk memastikan system/program KRS berjalan dengan baik melalui trial KRS sebelum pelaksanaan KRS.

1.       New Student Registration

Student Registration Staff have a job to register prospective students. When register to the new students, Student Registration Staff will verify student registration documents. If the prospective students has fulfill the requirements, they will get student identification number and officially become Universitas Ciputra Surabaya student.

2.       Course Scheduling

Student Registration Staff responsible to coordinating with academic supports to arrange schedule course, starts form rooms arrangements until input course schedule in CIS. Students Registration Staff also coordinating with Academic Supports to collect opened class schedule data.

3.       Student Study Plan Card Process

Student Study Plan registration is a must for students to be registered as active students. Student Registration Staff responsible to student study plan registration. Student Registration Staff will share student study plan registration period to students by using official social media BAA, poster publication, and banner publication in each floor. Student Registration Staff coordinating with ICT and Academic Support to make sure the program running well before the student study plan period starts.